Groente

Groente.nl

meer dan enkel groente

Afbeelding tomaten
  • HOME
  • GROENTES
  • RECEPTEN
  • KEUKENWEETJES
  • SEIZOENSGROENTEN
  • OVER GROENTEGROENTE.NL
Home » Recepten » Recept: pesto maken

Recept: pesto maken

BasilicumPesto, of eigenlijk pesto alla genovese (groene pesto) is heerlijk voor op brood, bij pasta en bij nog vele andere zaken. En bovendien is het snel en eenvoudig zelf vers te maken! Hieronder geven we het beknopte recept.

Ingrediënten

Voor vier personen:

  • 50 g verse basilicum
  • 50 g pijnboompitten
  • 75 g Parmezaanse kaas, in grove stukken of geraspt
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 100 ml olijfolie, liefst extra vergine
  • Zout en peper naar smaak

Keukenbenodigdheden:

Afhankelijk van wat je in huis hebt. Je hebt één van de onderstaande drie nodig:

  • Blender
  • Keukenmachine
  • Grote vijzel

Bereidingswijze

Voorbereidingstijd: geen | bereidingstijd: 5 minuten

Doe alle ingrediënten minus het peper en zout in de blender en maal ze tot een fijne pasta. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als het mengsel te dik is. Kruid af met peper en zout naar smaak. Eet smakelijk!

Tip: als je dit bedekt met een klein laagje olijfolie blijft het maximaal twee weken goed in de koelkast.

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire groentes

Rabarber koken: tips en recepten
Peultjes koken: tips en variaties
Tuinbonen koken: tips en variaties
Andijvie koken: tips en recepten

Koken met aanbiedingen

Op zoek naar inspiratie voor het eten? Er is altijd wel iets smakelijks in de aanbieding. We hebben een handig overzicht gemaakt. Check hier de actuele supermarktaanbiedingen: Albert Heijn | Aldi | Coop | Deen | Dekamarkt | Dirk | Lidl | Hoogvliet | Jumbo | Jan Linders | Plus | Poiesz | Spar

Recente reacties

  • Veronica op Boerenkool koken: tips en recepten
  • Dina op Top 10 meest vezelrijke groentes
  • Sam op Rode kool koken: tips en recepten

Copyright © 2014-2022 GroenteGroente.nl • Adverteren • Privacy & Cookies • Contact • Naar boven