Pesto, of eigenlijk pesto alla genovese (groene pesto) is heerlijk voor op brood, bij pasta en bij nog vele andere zaken. En bovendien is het snel en eenvoudig zelf vers te maken! Hieronder geven we het beknopte recept.
Ingrediënten
Voor vier personen:
- 50 g verse basilicum
- 50 g pijnboompitten
- 75 g Parmezaanse kaas, in grove stukken of geraspt
- 1 teen knoflook, gepeld
- 100 ml olijfolie, liefst extra vergine
- Zout en peper naar smaak
Keukenbenodigdheden:
Afhankelijk van wat je in huis hebt. Je hebt één van de onderstaande drie nodig:
- Blender
- Keukenmachine
- Grote vijzel
Bereidingswijze
Voorbereidingstijd: geen | bereidingstijd: 5 minuten
Doe alle ingrediënten minus het peper en zout in de blender en maal ze tot een fijne pasta. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als het mengsel te dik is. Kruid af met peper en zout naar smaak. Eet smakelijk!
Tip: als je dit bedekt met een klein laagje olijfolie blijft het maximaal twee weken goed in de koelkast.
Geef een reactie