In de keuken doen vaak de wildste verhalen de ronde. Het is dan lastig om feit en fabel te scheiden. Schokkende keukenmythes worden afgewisseld met harde feiten. Of je nu je eigen inzichten wilt verfrissen of vrienden wilt verrassen met leuke nieuwe ontdekkingen, onze keukenweetjes helpen om je keukenkennis op peil te houden (of brengen). Zie het overzicht hieronder voor ons complete aanbod van keukenweetjes.
- Kookt zout water sneller?
- De top 10 van gezondste groenten
- Top 10 meest vezelrijke groentes
- Wat zijn antioxidanten?
- Wat is lactose?
- Waarom groente uit pot of blik soms gezonder is dan verse
- Is groene aardappel giftig?
- Zijn groene tomaten giftig?
- Wanneer kookt water?
- Is voorgesneden groente gezond?
- Waarom wordt fruit bruin?
- Is rauwe groente gezond?
- Wat is het verschil tussen groente en fruit?
- Hoe moet je verse kruiden bewaren, drogen en invriezen?
- Vlees laten rusten: zin of onzin?
- Kookt koud water sneller?
- Plakvlees: wat is “samengesteld uit stukjes vlees/vis”?
- Kun je vlees dichtschroeien?
- Zijn tefalpannen giftig?
- Verdampt alcohol bij het koken?
- Voedsel bewaren: overzicht
- De 11 do’s en don’ts van pasta koken
- Wat is de Maillardreactie?
- Is gezond eten duur?
- Wat is vriesdrogen?
- Is bittere courgette giftig?
Tip: heb je zelf nog een leuk keukenweetje? Laat het ons weten via de contactpagina!