Met dit recept is er écht geen excuus meer om niet zelf je tomatensoep te maken. Gooi je pakjes, zakjes en blikjes in de prullenbak en eet smakelijk!
Ingrediënten
Voor vier personen | Bereidingstijd: ca. 15 minuten
- 1 ui, middelgroot
- olijfolie
- 600 ml water
- 1 bouillonblokje (groentebouillon is het beste)
- 800 ml tomato frito*
- Basilicum
- 50 ml room
- Peper en zout
* Je kunt zelf tomato frito maken, maar als je een echt snelle tomatensoep wilt geeft tomato frito uit een pakje ook een prima resultaat.
Het recept voor snelle tomatensoep
Snipper de ui en fruit deze in tien minuutjes glazig in wat olijfolie. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng het aan de kook. Roer intussen, zodat het bouillonblokje goed oplost. Voeg dan de tomato frito toe en breng het op smaak met basilicum, zout en peper. Breng het opnieuw aan de kook. Voeg direct voor het opdienen nog de room toe aan de tomatensoep.
Tip: voor een feestelijke presentatie de room pas toevoegen als je de soep over kommen hebt verdeeld. Roer er een kleine spiraal in en maak het geheel af met enkele blaadjes verse basilicum.
Anita zegt
9 september 2020 op 17:42Laatste 10 min.een handje rijst en soepgroenten meekoken en met wat rundergehakt balletjes heb je een heerlijke versgemaakte soep
Ad zegt
16 juli 2020 op 11:59Is zeker lekker, maar tomato frito bevat wel een hoop suiker en andere toevoegingen. Toch prettiger om een zakje verse tomaten hiervoor te gebruiken.
Annemieke zegt
16 februari 2020 op 15:12Simpel en super lekker
FERRY zegt
21 december 2019 op 10:40Ik mis de groente en eventueel een stukje vlees om het lekker Bourgondisch te maken met zoals mijn moeder het vroeger maakte