Met dit recept is er écht geen excuus meer om niet zelf je tomatensoep te maken. Gooi je pakjes, zakjes en blikjes in de prullenbak en eet smakelijk!
Ingrediënten
Voor vier personen | Bereidingstijd: ca. 15 minuten
- 1 ui, middelgroot
- olijfolie
- 600 ml water
- 1 bouillonblokje (groentebouillon is het beste)
- 800 ml tomato frito*
- Basilicum
- 50 ml room
- Peper en zout
* Je kunt zelf tomato frito maken, maar als je een echt snelle tomatensoep wilt geeft tomato frito uit een pakje ook een prima resultaat.
Het recept voor snelle tomatensoep
Snipper de ui en fruit deze in tien minuutjes glazig in wat olijfolie. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng het aan de kook. Roer intussen, zodat het bouillonblokje goed oplost. Voeg dan de tomato frito toe en breng het op smaak met basilicum, zout en peper. Breng het opnieuw aan de kook. Voeg direct voor het opdienen nog de room toe aan de tomatensoep.
Tip: voor een feestelijke presentatie de room pas toevoegen als je de soep over kommen hebt verdeeld. Roer er een kleine spiraal in en maak het geheel af met enkele blaadjes verse basilicum.
Anne Marije says
8 mei 2021 at 16:55Ontzettend lekkere soep en heel makkelijk! Zelf bak ik er, nadat ik de ui gefruit heb, nog twee teentjes knoflook en een geraspte winterpeen bij. Soms ook een restje bleekselderij of paprika bijvoorbeeld. Dan het water (800 ml ipv 600) met bouillonblokje iets langer laten koken voordat de frito erbij gaat. Dan de soep weer aan de kook brengen, de room en basilicum met steel en al erbij en de staafmixer er zeer goed en lang doorheen halen. Dan heb je een ontzettend lekkere, gladde, gezonde soep!
Marloes says
23 april 2021 at 12:34In plaats van tomato frito kun je ook blikken gepelde tomaat gebruiken (zonder toevoegingen!) en een blikje tomatenpuree. Aan het eind de staafmixer erin en klaar.
Anita says
9 september 2020 at 17:42Laatste 10 min.een handje rijst en soepgroenten meekoken en met wat rundergehakt balletjes heb je een heerlijke versgemaakte soep
Ad says
16 juli 2020 at 11:59Is zeker lekker, maar tomato frito bevat wel een hoop suiker en andere toevoegingen. Toch prettiger om een zakje verse tomaten hiervoor te gebruiken.
Annemieke says
16 februari 2020 at 15:12Simpel en super lekker
FERRY says
21 december 2019 at 10:40Ik mis de groente en eventueel een stukje vlees om het lekker Bourgondisch te maken met zoals mijn moeder het vroeger maakte