Wanneer moet je iets braiseren? Wat is sauteren? En hoe moet je iets brunoise snijden? Hieronder vind je het overzicht van kooktechnieken van a tot z. Klik op de link en we vertellen je alles over de desbetreffende kooktechniek!
- Aanbraden zie braden
- Afblussen
- Afschuimen
- Arroseren
- Au bain marie
- Bakken
- Binden
- Blancheren
- Blind bakken
- Braden
- Braiseren
- Brunoise
- Canneleren
- Clarifiëren
- Concasse
- Deglaceren
- Fileren
- Flamberen
- Frituren
- Fruiten
- Glaceren
- Gratineren
- Grillen / Grilleren
- Inkoken
- Julienne
- Karamelliseren
- Klaren zie clarifiëren
- Kloppen
- Koken
- Konfijten
- Marineren
- Monteren
- Myoteren
- Paneren
- Plisseren
- Pocheren
- Poêleren
- Poffen
- Raspen
- Reduceren
- Roerbakken
- Rullen
- Sauteren
- Snijden
- Stomen
- Stoven
- Terugkoelen
- Trancheren
- Wellen
- Wokken
Tip: staat een kooktechniek er niet bij, maar zou je er toch graag meer over willen weten? Laat het ons weten! Neem contact met ons op en we zullen ons best doen er zo snel mogelijk een artikel over te schrijven!